Menu

Pod szklanką

Witam! Gotowaniem zajmuję się od bardzo dawna. Do założenia bloga namówiła mnie córka, która często pomaga mi w kuchni. Przepisy, z którymi chcę się z Wami podzielić, były wielokrotnie testowane przez moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają :)

Przekąski

Sajgonki

tinezja

Składniki Farsz : - 50 gram makaronu sojowego lub ryżowego - 250-300 gram mięsa mielonego - 1/2 opakowania mrożonej mieszanki chińskiej - 2 łyżki sosu sojowego - sól, pieprz, mielony imbir Dodatkowo : - opakowanie papieru ryżowego (ok. 14 sztuk) - ol... więcej

Ślimaczki z ciasta francuskiego

tinezja

Składniki - 1 opakowanie ciasta francuskiego - kilka plasterków szynki (ok 150 g) - kilka plasterków sera żółtego (ok 150 g) Sos: - 1 ząbek czosnku - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 3 łyżki ketchupu - sól, pieprz, zioła np. bazylia, oregano - oliw... więcej

© Pod szklanką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci