Menu

Pod szklanką

Witam! Gotowaniem zajmuję się od bardzo dawna. Do założenia bloga namówiła mnie córka, która często pomaga mi w kuchni. Przepisy, z którymi chcę się z Wami podzielić, były wielokrotnie testowane przez moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają :)

Dania z kasz

Papryki faszerowane kaszą i mięsem mielonym

tinezja

Składniki - 6-7 czerwonych papryk - 500 g mięsa mielonego (ja użyłam drobiowego) - 200 g pieczarek - 100 g kaszy (według uznania, ja użyłam kaszy bulgur) - 1 duża cebula - 1 kulka mozzarelli - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - 3 łyżki ketchupu - sól... więcej

Kasza jaglana z gruszkami

tinezja

SKŁADNIKI - 100 gram kaszy jaglanej - szklanka mleka - 3 średniej wielkości gruszki - 0,5 szklanki migdałów w płatkach - 0,5 szklanki orzechów włoskich - 0,5 łyżeczki cynamonu - po 1/4 łyżeczki kardamonu i imbiru - 1 łyżka masła - 1 łyżka miodu WYKON... więcej

© Pod szklanką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci