Menu

Pod szklanką

Witam! Gotowaniem zajmuję się od bardzo dawna. Do założenia bloga namówiła mnie córka, która często pomaga mi w kuchni. Przepisy, z którymi chcę się z Wami podzielić, były wielokrotnie testowane przez moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają :)

Dania mięsne

Boczek pieczony

tinezja

  Składniki - ok. 1,5 kg surowego boczku bez skóry - 1,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki pieprzu - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 0,5 łyżeczki chili - 0,5 łyżeczki zmielonej kolendry - 2 ząbki czosnku (zmiażdżonego) - 1 łyżka ... więcej

Szynka pieczona

tinezja

Składniki - ok. 1,5 kg szynki wieprzowej - 2 łyżki soli morskiej (może być zwykła) - 2 łyżki majeranku - 1 łyżeczka cząbru - 2 ząbki czosnku - 2 ziarenka jałowca - 2 ziarenka czarnego pieprzu - 2-3 łyżki oleju - rękaw do pieczenia Wykonanie Wszystkie... więcej

Rolada serowa z mięsem mielonym

tinezja

Składniki Ciasto serowe - 300 g sera żółtego - 200 g majonezu - 5 jaj Farsz - 500 g mięsa mielonego - 500 g pieczarek - 1 duża cebula - 2 jaja - 2 łyżki bułki tartej - 2 łyżki oleju - sól, pieprz - można dodać natkę pietruszki  Wykonanie Ciasto ... więcej

Pierogi z mięsem mielonym

tinezja

Składniki Ciasto - 500 g mąki pszennej - 300 ml gorącej wody - 2 łyżki oleju - duża szczypta soli Farsz - 1 kg mięsa mielonego - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, majeranek Wykonanie Ciasto  Mąkę mieszamy z solą, dodajemy olej i wodę, wy... więcej

© Pod szklanką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci