Menu

Pod szklanką

Witam! Gotowaniem zajmuję się od bardzo dawna. Do założenia bloga namówiła mnie córka, która często pomaga mi w kuchni. Przepisy, z którymi chcę się z Wami podzielić, były wielokrotnie testowane przez moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają :)

Ryby

Smażone matiasy w zalewie octowej

tinezja

Składniki - 0,5 kg matiasów - 2 cebule - mąka - jajko - bułka tarta - olej do smażenia Zalewa - 2 szklanki wody - 0,5 szklanki octu - 1 łyżka cukru - 3 ziarenka czarnego pieprzu - 3 ziarenka ziela angielskiego - 1 liść laurowy - można dodać kilka zia... więcej

Matiasy w oleju

tinezja

Składniki - 0,5 kg matiasów - 2 cebule - 4 ziarenka ziela angielskiego - 2-3 listki laurowe - świeżo mielony czarny pieprz - olej Wykonanie Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, każdy oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Cebule kroimy w półplasterki, ... więcej

© Pod szklanką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci