Menu

Pod szklanką

Witam! Gotowaniem zajmuję się od bardzo dawna. Do założenia bloga namówiła mnie córka, która często pomaga mi w kuchni. Przepisy, z którymi chcę się z Wami podzielić, były wielokrotnie testowane przez moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają :)

Banany w cieście francuskim

tinezja

banany w cieście francuskim

Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 banany
- kilka kostek mlecznej czekolady
- cukier puder do posypania

Wykonanie
Ciasto rozwijamy, kroimy na 6 części. Banany obieramy i kroimy na pół. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Każdy kawałek ciasta posypujemy czekoladą, następnie układamy połówkę banana i zwijamy dobrze sklejając brzegi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nacinamy w kilku miejscach i pieczemy ok. 20 minut w 200 stopniach. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

© Pod szklanką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci