Menu

Pod szklanką

Witam! Gotowaniem zajmuję się od bardzo dawna. Do założenia bloga namówiła mnie córka, która często pomaga mi w kuchni. Przepisy, z którymi chcę się z Wami podzielić, były wielokrotnie testowane przez moją rodzinę. Mam nadzieję, że i Wam się spodobają :)

Pieczone bataty

tinezja

pieczone bataty

Składniki
- 1 kg batatów
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka tymianku
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Wykonanie

Bataty obieramy ze skórki, kroimy wzdłuż jak na grubsze frytki i przekładamy do miski. Oliwę mieszamy z przyprawami, dodajemy do batatów i dokładnie mieszamy. Przygotowane bataty układamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (tak, by nie nachodziły na siebie) i pieczemy 25-30 minut w 200 stopniach.
(Mi najbardziej smakują z sosem czosnkowym)

Smacznego!

bataty

© Pod szklanką
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci